Haber Sosyal Forum

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına nasıl çalışılır? 2026

2 Cevap290 Görüntülenme
2 Cevap 290 Görüntülenme

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavına çalışanlar için başlık. Alan bilgisi (maliye, muhasebe, hukuk, iktisat) çok geniş, nereden başlanacağı kafa karıştırıyor.

Maliye mezunuyum ama muhasebe ve hukuk kısmı da ağır. Çıkmış sorular üzerinden mi gitmeli yoksa konu konu mu? Mülakatta hangi konulara ağırlık veriliyor, meslekte olan varsa yazsın.

alan geniş ama soru dağılımı eşit değil, maliye ve muhasebe daha çok getiriyo. ben o ikisini konu konu bitirip hukuk ve iktisatta çıkmış soru üzerinden gittim, zaman ancak böyle yetti.

çıkmış soru mu konu mu diye sormuşsun: önce bir tur konu, sonrası tamamen çıkmış soru derim. aynı başlıktan hep benzer mantıkla soruyorlar, bunu ancak çıkmış soruda görüyorsun. mülakatta ise güncel vergi gündemi ve mesleğe bakışın konuşuluyo; teknik bilgi kadar sakin ve derli toplu anlatmak da puan getiriyo

muhasebeyi sona bırakma hatasına düşme, en çok zaman isteyen o. tekdüzen hesap planını oturtmadan diğerleri havada kalıyor.

hukukta idare ve vergi usul öne çıkıyor, borçlar-ticaret daha az geliyor. ben çıkmış soruları yıl yıl değil konu konu tasnif ettim, en çok o işe yaradı

Bu konuyu şu an 0 üye ve 1 misafir okuyor