Haber Sosyal Forum

✓ ÇözüldüSayıştay denetçi yardımcılığı 2026 ilanı ne zaman çıkar?

7 Cevap626 Görüntülenme
7 Cevap 626 Görüntülenme

Sayıştay denetçi yardımcılığı bu sene açılır mı? Kamu maliyesi, muhasebe ve hukuk ağırlıklı bir sınav; denetim mesleğini düşünenler için güzel bir kadro.

Hukuk mezunuyum, hukuk ve kamu maliyesi tarafına hakimim ama muhasebeye ağırlık vermem lazım. Hazırlanan varsa kaynak paylaşalım; yazılı sonrası mülakat süreci nasıl işliyor?

Güncelleme (3 Ağustos 2026): Sayıştay denetçi yardımcılığı ilanı yayımlandı; başvurular 9-17 Eylül 2026 tarihleri arasında. Şartlar ve takvim için en alttaki kabul edilen cevaba bakabilirsiniz. 👇

(düzenlendi · 03.08.2026)
En iyi cevap · konu çözüldü

İlan yayımlandı ✅ Sayıştay Başkanlığı bu yıl 25 denetçi yardımcısı alıyor. Başvurular 9-17 Eylül 2026 tarihleri arasında ÖSYM’nin AIS sistemi üzerinden yapılacak. Hukuk, iktisat, işletme ve İİBF gibi dört yıllık bölüm mezunları başvurabiliyor; süreç eleme ve yazılı sınavın ardından mülakatla tamamlanıyor. Şartların tamamı, puan ve takvim ayrıntıları haberde: Sayıştay denetçi yardımcılığı giriş sınavı ilanı yayımlandı

Nihayet çıktı, teşekkürler 🙏 Yaş sınırı ve KPSS şartı konusunda net bilgisi olan var mı? İİBF mezunuyum, hangi puan türüyle başvuruluyor tam çözemedim.

Genelde KPSS puanıyla ön eleme, ardından Sayıştay’ın kendi yazılı sınavı oluyor. Alan ağırlığı hukuk, maliye ve muhasebe tarafında. Hukukçular avantajlı ama İİBF’den de rahat hazırlanılır.

9 Eylül’e kadar süre kısa, ben idare hukuku + kamu maliyesi + muhasebeye ağırlık veriyorum. Birlikte çalışıp soru paylaşmak isteyen olursa varım, kaynak önerilerinizi de yazın.

Belgelerinizi şimdiden hazırlayın derim. Mezuniyet tarihi ve diploma bilgisi otomatik gelmezse elle girmek gerekebiliyor, dikkat edin.

Bugün başvurumu yaptım, sistem sorunsuzdu 👍 Sınav yeri ve tarihi ne zaman açıklanır sizce? Geçen dönem başvuru bitiminden ~2 hafta sonra belli olmuştu.

Başvurusunu yapmayan kalmasın, son güne bırakmayın. Ben hallettim; AIS'te belge yükleme kısmı biraz yavaştı, sabırlı olun.

Bu konuyu şu an 0 üye ve 1 misafir okuyor